Spring naar de tekst
Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Doelstelling: Online verkoop en meer inzicht geven

Tuinder Joël teelt in de Eemlandhoeve Moestuin biologische, zelfgekweekte groenten voor particulieren, restaurants en winkels in de regio. De verkoop regelde hij jarenlang handmatig via Whatsapp, maar om efficiënter te kunnen verkopen en een gestroomlijnd betalingsproces te hanteren, was een e-commerce website onmisbaar.  

Strategie en aanpak

Om aan de specifieke behoeften van Eemlandhoeve Moestuin te voldoen, ontwikkelde Hayona met WooCommerce een webshop op maat. Daarnaast checkt Joël dagelijks de situatie in de tuin en stelt hij direct online per product de hoeveelheid in die kan worden verkocht. Omdat er achteraf wordt afgerekend en de bestellingen niet worden verstuurd maar opgehaald, ontwikkelden we een speciaal e-commerce proces dat helemaal past bij de lokale manier van werken.  

Om bestellingen te kunnen plaatsen, moeten mensen zich eerst aanmelden door middel van een formulier. Dit formulier wordt alleen weergegeven voor niet-ingelogde gebruikers. De producten in de webshop zijn alleen zichtbaar voor geregistreerde klanten die zijn ingelogd. Deze manier van werken is belangrijk, omdat de Eemlandhoeve Moestuin werkt met een vaste groep van trouwe klanten en er inmiddels een wachtlijst is voor nieuwe klanten.

Automatische oogstlijst

De bestellingen worden voor tuinder Joël elke ophaaldag automatisch geëxporteerd naar een lijst per klant en per product. Met deze oogstlijst kan Joël precies zien wat hij die dag van het land moet halen en kunnen de bestellingen netjes per klant worden klaargezet.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Contact

Uitnodigende en gebruiksvriendelijke webshop 

Bij het ontwikkelen van de webshop voor Eemlandhoeve Moestuin waren eenvoudige navigatie en een intuïtieve gebruikersinterface van belang, zodat klanten gemakkelijk door de producten kunnen bladeren en bestellen.  

Hayona implementeerde een unieke methode voor achteraf betalen, zodat Joël eerst de bestellingen kan controleren en bevestigen. Het voordeel is ook dat klanten na de bestelling of bij het ophalen van hun bestelling nog gemakkelijk extra producten kunnen toevoegen.

Betalen met iDeal of krediet

De factuur wordt samen met een betaallink achteraf verstuurd, zodra de bestelling afgerond is en opgehaald kan worden. Betalen is mogelijk via iDeal of via een krediet dat klanten zelf kunnen toevoegen aan hun account. Hiervoor implementeerde Hayona een speciale ‘Wallet’ functie in WooCommerce. Gebruikers kunnen zelf hun krediet aanvullen en zien wat het actuele saldo is.

1
Gebruiksvriendelijkheid
Een handig overzicht laat zien hoeveel items je hebt toegevoegd. Met één blik kun je zien welke verse groenten in je mandje liggen.
2
Direct toevoegen
Met slechts één klik op de knop kun je nu direct een product toevoegen aan je winkelwagen, zonder dat je eerst naar de productpagina hoeft te navigeren.
3
Eenvoud
Verkrijg direct toegang tot de productbeschrijving door met je muis over het product te bewegen.
4
Overzichtelijk afrekenen
Ervaar een naadloos betalingsproces zonder afleiding, aangezien de header en footer zijn weggelaten voor maximale focus tijdens het afrekenen.
5
Extra opties
We hebben extra velden toegevoegd waarmee je gemakkelijk een ophaaldag kunt selecteren en eventuele opmerkingen kunt toevoegen tijdens het afrekenen.
6
Achteraf betalen
Je pas hoeft te betalen nadat je je bestelling hebt opgehaald. Dit zorgt voor extra gemak én overzicht.

Gezamenlijk receptenboek 

Daarnaast wil de Eemlandhoeve Moestuin haar klanten de mogelijkheid bieden om eigen recepten op de website te plaatsen. Zo kunnen klanten hun culinaire creaties van verse groenten delen met de gemeenschap. Bovendien heeft de website een handige functie waarmee gebruikers de recepten kunnen printen. 

8
Structured data
Om ervoor te zorgen dat de receptenpagina optimaal wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google, hebben we structured data toegevoegd. Hierdoor worden de recepten op een gestructureerde manier gepresenteerd, zodat gebruikers gemakkelijk belangrijke informatie kunnen vinden.
9
Aan de slag!
Met één eenvoudige klik kun je nu het recept uitprinten, zodat je het gemakkelijk kunt volgen tijdens het koken zonder dat je steeds naar het scherm hoeft te kijken.

Meer weten?

Neem contact op

Opdrachtgevers

Websites van Hayona zijn speciaal omdat we niet alleen webbouwer zijn, maar ook online marketing specialist. Je doelgroepen bereiken doe je met online marketing. Maar je doelgroepen overtuigen doe je op je website. Neem vrijblijvend contact op als je geïnteresseerd bent.