Spring naar de tekst

Hayona maakt banners met Google Webdesigner

De Google Webdesigner is een software van Google waarmee je o.a. banners maakt. Hayona heeft in eerste instantie gekeken of er ook websites mee gemaakt kunnen worden, maar daarvoor lijkt het (tot nu) minder geschikt. Met name geanimeerde banners zijn goed te maken met de Google Webdesigner.

Beta fase

De Google Webdesigner zit momenteel nog in de beta fase, ze zijn dus nog bezig met het verbeteren van de software. Er zitten nog wel wat bugs in, maar meestal zijn die weer verholpen nadat het programma of de computer weer opnieuw is opgestart.

Meerdere editors

Hayona heeft al meerdere geanimeerde banners gemaakt met de Google Webdesigner. Deze banners zijn gemaakt op basis van HTML5 en CSS. De animaties kun je maken met een zogenaamde WYSIWYG (what you see is what you get) editor en dat bespaart tijd. Dit betekent namelijk dat je de animatie niet hoeft te maken met een CSS code.

Wel kun je bij de HTML5 en CSS code om daar wijzigingen in aan te brengen die weer minder makkelijk zijn in de WYSIWYG editor. Je kunt de animaties wel zonder technische kennis over HTML en CSS toevoegen in de WYSIWYG editor, maar zodra er bijvoorbeeld iets onverklaarbaars gebeurt of het lukt niet om iets te verplaatsen, is het handig dat je kunt terug vallen op de HTML/CSS editor.

Goed bruikbaar

De Google Webdesigner heeft een export functie waarmee je gemakkelijk een banner kunt publiceren of exporteren als .zip bestand. Ondanks dat de software nog in de beta fase zit, is het al goed bruikbaar voor het maken van geanimeerde banners.

Hieronder enkele voorbeelden van geanimeerder banners die Hayona heeft gemaakt. (Klik op een banner om deze opnieuw af te spelen.)